Visade svarta siffror 2017 – nu är konkursen ett faktum

Ny konkurs i detaljhandeln.

Under våren har rekonstruktionerna och konkurserna inom svensk detaljhandel närmast avlöst varandra. Bara för ett par dagar sedan tvingades till exempel modekedjan Camilla Malmströms kasta in handduken efter en längre tids kämpande med ekonomin.

LÄS ÄVEN: Camilla Malmströms ansöker om konkurs

Annons

Nu visar det sig att The English Shop, med butiker i landets tre största städer, går samma öde till mötes. Företaget försattes i konkurs den 8 maj i år. Exakt när problemen började är dock något oklart. I sitt senaste bokslut, som gäller för perioden 3 oktober 2016 till 31 december 2017, rapporterar företaget en omsättning på nära 17,2 miljoner kronor. Företaget levererade under det förlängda verksamhetsåret även ett resultat på drygt 200 000 kronor.

Hoppas på försäljning

Enligt uppgifter till Fri Köpenskap är konkursförvaltarens förhoppning att det ska gå att sälja verksamheten. Tills vidare fortsätter försäljningen som vanligt.

Utöver de tre fysiska butikerna - som alla omfattas av konkursen - driver The English Shop en e-handel, vars sortiment är kopplat till det som finns i butiken i Stockholm. Det är i nuläget oklart hur nätbutiken kommer att påverkas, men i skrivande stund är den i alla fall öppen för beställningar.

The English Shop säljer bland annat matvaror och presenter som importerats från England. 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!