Visma är på krigsstigen – köper stor e-handelsplattform

IT-jätten vill ha en större del av kakan.

I februari kunde Ehandel.se berätta om hur Visma - kända för sina bokföringsprogram - köpt upp en av Nordens största Magentokonsulter, Trollweb. Visma har flörtat med e-handeln sedan 2011 men köpet av Trollweb signalerade en nysatsning på området.

Nu står det klart att Visma är på krigsstigen och vill ta mer av e-handelskakan. I dag meddelar Visma att de köper upp Mystore, en av Norges största e-handelsplattformar. Förvärvet ska stärka Vismas fokus på helhetslösningar för e-handel, skriver företaget i ett pressmeddelande nu på morgonen.

Annons

"Kan leverera en komplett lösning"

Vi har tidigare skrivit om Mystore när de blev den första Native Partnern till Klarna i Norge. E-handelsplattformen ska enligt företaget idag användas av runt 1 500 norska nätbutiker.

- Som en del av Visma kan Mystore påskynda utvecklingen av innovativa lösningar och utöka sina tjänster till ännu fler kunder inom SME-segmentet. Tillsammans kan vi leverera en komplett lösning, säger Yngve Larsen, VD på Mystore.

Att leverera en komplett lösning till handlare, både fysiska som e-handlare, verkar vara Vismas plan med den senaste tidens uppköp. Mystore kommer dock primärt att stärka Vismas online-erbjudande.

- Med förvärvet av Mystore vill Visma ännu bättre kunna hjälpa våra kunder genom att förbättra sina onlinebutiker och webbplatser. Mystores strategi och erfarenhet kompletterar vår portfölj, säger Eilert Hanoa, chef för mjukvaruenheten hos Visma.

Vad Visma fick betala för Mystore delges inte. Mystore omsatte över 20 miljoner norska kronor för helåret 2015, med en vinst på över 3 miljoner. Detta sätter bolaget i ungefär samma storlek som Trollweb.

Annons