Visma tar nästa e-handelssteg – köper stor Magentokonsult

Visma förvärvar Trollweb.

Trollweb är, enligt egen utsago, Nordens ledande totalleverantör av näthandel baserat på opensource-plattformen Magento. Det norska bolaget omsatte 23 miljoner norska kronor 2015 och har sedan 2013 ett svenskt dotterbolag.

"Får spetskompetens på näthandel"

De flesta känner till Visma för deras bokföringsprogram men företaget har sedan 2011 haft en e-handelsplattform och därmed också ambitioner på e-handelsmarknaden. Nu köper företaget upp Trollweb och "stärker satsningen på lösningar för näthandel".

Annons

- Med uppköpet av Trollweb kommer Visma Retail att ännu bättre stötta aktörer i detaljhandeln i sina möten med konsumenterna. Trollwebs strategi kompletterar vår portfölj väldigt bra, både lösnings- och kunskapsmässigt. Vi får spetskompetens på näthandel, Trollweb får en tyngre aktör i ryggen och våra kunder får en leverantör att lita på för hela sin strategi, säger Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma Retail.

"Fysisk handel och näthandel"

Visma Retail är den del inom företaget som erbjuder olika lösningar för detaljhandeln. Tillsammans med Trollweb ska man nu kunna erbjuda marknaden en komplett portfölj från onlinehandel till fysiskt kundmöte i butik.

- Visma-uppköpet betyder att företaget nu kan accelerera utvecklingen av sina innovativa lösningar, samt expandera sina tjänster till ännu fler kunder, både inom SMB- och Enterprise-segmentet. Synergieffekten av att bli en del av Visma Retail betyder också att företagen tillsammans kan leverera kompletta lösningar för fysisk handel och näthandel, säger Richard Kingfelt, VD på Trollweb Solutions Sverige.

Under Vismas vingar ska Trollweb bygga upp "en professionell apparat" fokuserad på e-handel i Stockholm och Oslo.

Annons