Walmart öppnar jättelager för e-handel i Atlanta

Öppningen av den drygt 111 500 kvadratmeter stora distributionscentralen är Walmarts tredje stora lageranläggning på lika många månader och kommer att skapa 400 nya jobb i regionen.

Walmart har under de senaste åren satsat stort på nätet och under förra året ökade detaljhandelskedjans globala e-handel med 22 procent. Samtidigt investerades drygt 1 miljard dollar i online-verksamheten, en siffra som kan stiga till 1,5 miljarder under räkenskapsåret 2016.

En del av de pengarna går till att bygga nya distributionscentraler och inom kort öppnas en ny jätteanläggning i Union City, strax söder om Atlanta. Den drygt 111 500 kvadratmeter stora anläggningen är Walmarts tredje stora distributionscentral på lika många månader, och kommer att skapa nästan 400 nya jobb när den tas i bruk.

Annons
Annons

– Anläggningen kommer inte bara att innebära nya arbetstillfällen och ekonomisk utveckling för samhället, det kommer även att ge oss möjlighet att serva våra kunder på ett mer praktiskt och effektivt sätt, säger Neal Maguire, platschef för den nya distributionscentralen i Atlanta.

130 centraler i USA

Den nya distributionscentralen är helt dedikerad till kedjans e-handelsverksamhet och kommer att komplettera Walmarts 130 distributionscentraler runt om i USA som skickar ut varor till de drygt 4500 butikerna, men som också har hand om e-handelsbeställningar.

– Vi utökar vår logistiska verksamhet i snabb takt för att kunna erbjuda våra kunder fler valmöjligheter och snabb leverans. Oavsett om de vill ha sina varor hemlevererade eller hämta ut dem i butik, säger Neil Ashe, koncernchef för Walmarts globala e-handel.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!