Walmart planerar lansera E-marknadsplats i Indien

Amerikanska Walmart tar sikte på Indien, och man gör det med hjälp av nätet. Inom kort väntas världens största detaljhandelskedja lansera en e-marknadsplats i landet. Något som ska göra dem redo att satsa för fullt i när det väl blir möjligt.

E-handeln i Indien är het. På senare tid har vi sett ett flertal stora investeringar i landets största e-handelsföretag, även från utländska aktörer. Senast i raden var Ebay som återigen stoppade in pengar i Snapdeal, men även Amazon är så klart intresserade och smyglanserade under förra året en marknadsplats för externa säljare.

Nu ska även Walmart, världens största detaljhandelskedja, var på väg in i Indien. Enligt flera källor ska företaget ha planer på att lansera en e-marknadsplats för att få sin bit av landets e-handelsmarknad som väntas växa sjufaldigt, till 22 miljarder dollar de kommande fem åren.

Annons

Snårig byråkrati

Att Walmart satsar på en e-marknadsplats, i stället för en vanlig e-handelssajt, ska bero på den snåriga byråkrati som finns i Indien när det gäller utländska investeringar i landet. Men som vi rapporterat tidigare överväger den indiska regeringen nu att släppa på dessa begränsningar.

Och genom att satsa på en e-marknadsplats har i alla fall Walmart doppat en tå i landets e-handel, och är redo att gå in på allvar när det blir möjligt. Något som även Amazon, Ebay och flera andra utländska aktörer verkar vänta på.

Källa: TechCrunch

Annons