Webgallerian får in 3,5 miljoner i nyemission

IT-entreprenör tar plats i styrelsen.

E-handelsföretaget Webgallerian, som kallar sig själva för “en galleria på nätet”, får in nära 3,5 miljoner kronor genom en nyemission. Detta då bland andra IT-entreprenören Sven Hammar har valt att investera i företaget.  

- Vi är mycket glada över att få Sven i vår styrelse. Hans erfarenhet och kompetens inom prestandatester, IT-säkerhet, produktpositionering, teknikutveckling, försäljning, affärsförhandling samt entreprenörskap och ledarskap blir ovärderlig för oss i våra kommande expansionsplaner, säger Ingemar Gleissman, grundare och vd för Webgallerian, i ett pressmeddelande.

Annons

Sven Hammar ska ha jobbat mycket inom IT, säkerhet och applikationsprestanda och var med och grundade säkerhetsföretaget Celo Communications i Silicon Valley på 90-talet samt det svenska IT-företaget Apica System år 2005. För Apica var han sedan vd i över ett decennium.

- Jag har jobbat med ledande aktörer inom e-handel i många år och är övertygad om att marknadsplatser på nätet kommer att bli ännu mycket större de närmaste åren. Webgallerian ligger här helt rätt med sitt erbjudande och affärskoncept och jag ser fram emot att få bidra till företagets utveckling, säger Sven Hammar, som nu tar plats i Webgallerians styrelse.

Webgallerian ska i dagsläget ha 140 anslutna webbutiker som erbjuder fler än 425 000 produkter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!