Webhallen populärast på Prisjakt under julhandeln

Under december månad hade Prisjakt 3,5 miljoner unika julklappssugna besökare på sin sajt. De har nu släppt en lista över de mest populära elektronikbutikerna under julhandeln, och för tredje året i rad var det Webhallen som fick flest besökare via sajten.

Den elektronikbutik som fick flest besök från Prisjakt under julhandeln blev alltså återigen Webhallen. Det är tredje året i rad, och man har sedan förra året sett trafiken från sajten öka med 17 procent.

Tvåa på listan är CDON, följt av NetOnNet på bronsplats. Årets klättrare blev Inet som gått från 15:e till 9:e plats sedan förra året. Tittar man två år tillbaka har Electroworld gått från 19:e till 8:e plats.

Annons

När det gäller procentuella förändringar i mängden trafik från Prisjakt utmärker sig Inet med en ökning på hela 63 procent sedan 2011. Däremot har Pixmania fått se besöken från prisjämförelsesajten minska med 44 procent. Webhallen som toppar listan ägs dock av Pixmania.

Media Markt precis utanför listan

Alla e-handlare på tio-i-topp listan har fått bra, eller mycket bra konsumentomdömen av Prisjakts användare. Men det är inte alltid det är de som har det lägsta priset.

Strax efter topplistan hittar vi en ny spelare inom e-handel, Media Markt som direkt gick in på en 12:e plats. Även Proshop och Cyberfoto har klättrat uppåt jämfört med förra året.

– Intressant i statistiken är att Media Markt nästan tog sig in på topplistan direkt som nya inom e-handel, att Electroworld klättrat så starkt sedan 2010, samt att många av de stora inom e-handeln fortsätter att växa i popularitet år efter år i ett mycket högt tempo, säger Magnus Bengtsson på Prisjakt.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!