Webhallen slår på HTTPS direkt – är nu ”säker” igen

E-handlaren var en knapptryckning ifrån aktivering.

Vi lät Webhallen kommentera dagens nyhet om att den nyaste versionen av webbläsaren Chrome markerar deras sida som "Inte säker".

Webhallen är dock långt ifrån ensamma och det lär finnas fler e-handlare där ute som just nu blir markerade med denna säkerhetsvarning ifrån Chrome. Webbläsarens senaste version är ute ur beta-stadiet och alla på Ehandel.se:s kontor har fått uppdateringen. Enligt Google ska utrullningen börjat redan den 25 januari.

Annons

När vi når Webhallens marknadschef Anton Nilsson kommenterar han det hela såhär:

- I dagsläget är all relevant trafik på vår hemsida krypterad. Det vill säga kassan där du anger någon form av känslig information, är alltid över https.

Att Google markerar Webhallens sajt som "Inte säker" beror med största sannolikhet på att de har en inloggningsruta direkt upp till höger på sidan. Detta är något som Google kommunicerat att de varnar för, i samband med avsaknaden av https.


Med största sannolikhet boven i drama

Likaså kan andra e-handlares sidor, som inte får framsidan markerad som "Inte säker", fortfarande få upp varningen på andra sidor där man ber om inloggningsinformation.

- Vi är givetvis positivt inställda till allt som vägleder kunderna till säkra val, säger Anton Nilsson.

Webhallen berättar för oss att de är en knapptryckning ifrån att aktivera https för hela sajten. Kort därefter slår e-handlaren på krypteringen. Webhallen.com är därmed "Säkert" att använda enligt Google.

LÄS ÄVEN: Varning: Din e-handel kan nu vara "Inte säker"

Annons

Annons