Webhallen.com omfamnar QR-koder – med Payair

Betalleverantören Payair skriver i ett pressmeddelande att Webhallen revolutionerar e-handeln. Vad Webhallen har gjort är att de infört QR-koder på alla sina produkter i sin webbutik. Detta i ett samarbete med Payair som tillhandahåller programmet för betalning och scanning av dessa QR-koder. Payair pysslar med ungefär samma sak som Mopper som vi skrivit om tidigare.

Båda företagen tillhandahåller program för att enkelt kunna betala med sin mobil i kombination med QR-koder. Payair verkar satsa mer på QR-koder via nätet och Mopper på fysiska QR-koder, i t.ex. tidningar.

Annons

Hur handlar man då på Webhallen med Payairs applikation? Vi låter dem själva beskriva det, efter att man laddat hem appen och lagt in sina kortuppgifter:

”Därefter är det raka vägen till Webhallens hemsida, när man hittat produkten man vill köpa väljer man ” betala med mobilen” och scannar QR-koden, produkten läggs då i varukorgen som finns i mobilen. Slår in sin PIN-kod, väljer det betalkort man vill använda för köpet, bekräftar leveransadress och till sist godkänner beloppet.”

Wille Sporrong, vd på Webhallen, ser mycket positivt på detta med betalning via mobilen och QR-koder:

”Payairs lösning har många fördelar förutom att det är snabbt och enkelt, det väsentliga är att kravet på kunderna att registrera information i samband med nätköpet minimeras, samt att man inte längre behöver exponera sina kortuppgifter, som båda är vanliga anledningar att man inte fullföljer ett köp. Jag är övertygad om att detta kommer att ha en positiv påverkan på både kundlojalitet och spontanköp.”

Det är kul med nya angrepssätt gällande betalningar på nätet men samtidigt frågar vi oss om detta egentligen är enklare än andra betalmetoder? Är mobilbetalningar på nätet en gimmick eller är det framtiden? Vi får helt enkelt se hur Webhallens nya satsning går.

Källa: press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!