Wetail i nytt förvärv – får tillgång till 600 e-handlare

Räknar med att omsätta 15 miljoner.

Startupen Wetail, som skräddarsyr e-handelslösningar för små och medelstora företag, har köpt upp Onlineforce, som bland annat bistår med integrationer för plattformen WooCommerce.

"Upplevelsen kommer att bli mycket bättre"

Det innebär att Wetail, som backas av investmentbolaget Wellstreet, får tillgång till omkring 600 e-handelskunder, samt möjligheten att kunna erbjuda integrationer till bolag som till exempel Visma och Unifaun. Köpet innebär också att Onlineforce grundare och vd, Christian Olsson, blir Senior Advisor hos Wetail.

Annons

- Wetail är ett fantastiskt bolag med ett enastående team som kommer att kunna utvidga vårt produktutbud. Jag är övertygad om att kundupplevelsen kommer att bli mycket bättre med en helhetslösning vilket gör Wetail till en perfekt match för oss och våra kunder, säger han i ett pressmeddelande.

I slutet av förra året förvärvade Wetail även konsultföretaget Levvel, vilket alltså innebär att det nya köpet blir det andra på mindre än ett år.

LÄS ÄVEN: Wetail ska bli det nya alternativet för små e-handlare

Ska bli "mest komplett" i Norden

Enligt Wetail är köpet av Onlineforce viktigt för att företaget ska kunna nå målet som har satts upp för det här året. Nu ska företaget satsa på bland annat snabbare utveckling och bättre support.

- Förvärvet av Onlineforce är ett nödvändigt tillskott för att vi ska nå målet om att erbjuda Nordens mest kompletta e-handelslösning för små- och medelstora e-handlare till slutet av 2018, säger Pierre Wiberg, medgrundare av Wetail.

Köpesumman delges ej, men tack vare förvärvet räknar Wetail med att omsätta 15 miljoner under 2019.

Annons