Wish gör butiker till ombud – nu live i flera svenska städer

"Har inget att förlora".

Tidigare i år gick Wish ut och berättade om sin nya satsning Wish Local, som enkelt förklarat är tänkt att göra fysiska butiker till ombud för e-handelsjättens varor. Redan i mars var tjänsten live i städer som Amsterdam och Berlin, och nu har även Sverige fått ta del av satsningen.

LÄS ÄVEN: Ny tjänst från Wish - siktar på leverans samma dag i Sverige

Annons

200 butiker har ansökt

Enligt TT var skånska Eslöv först ut i Sverige med ett lokalt Wish-ombud. Den aktuella butiken heter Godis Wonderland och ligger på Stora Torg i Eslöv. Sedan ett par veckor tillbaka kan butikens kunder utöver godis och tobak, även handla så kallade "kinapaket" direkt i kassan.

- Jag fick frågan från My Way som min butik tillhör. Och jag har både plats och larm. Jag har inget att förlora på det, säger Ali Ali, Sveriges första Wish-ombud, till TT.

Efter premiären i Eslöv har även Karlskrona och Stockholm fått egna Wish-ombud. Enligt TT kommer dock 20 nya ombud att öppna bara under de kommande veckorna och 200 uppges ha ansökt om att få ingå i konceptet.

Urval efter vad som är populärt i landet

Totalt finns över 180 miljoner varor att beställa hos Wish, och alla kommer förstås inte att finnas tillgängliga i varje butik. Istället görs ett urval utifrån produkternas popularitet på respektive marknad. Kunderna kan sedan se i Wishs app vilka varor som finns tillgängliga lokalt just för dem.

För varje såld vara får handlaren 0,5 euro i provision och Wishs förhoppning är att upplägget ska bidra till att handlarna i fråga också får ökad försäljning av andra varor. Men hittills har Wishförsäljningen varit ganska blygsam i pilotbutiken i Eslöv.

- Vi provar så får vi se hur det går. Jag tror att det är bra för Eslöv med den här typen av tjänst, säger Ali Ali.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!