Woilà tar in 5 miljoner: ”Vi har fått tacka nej till investerare”

Tunga investerare i ny runda.

Woilà grundades år 2016 av Wilhelm Schenning, Carl Enbom, Jonas Friman och Rickard Bergeling. Tjänsten hjälper e-handelskunder att automatiskt få tillbaka mellanskillnaden om en nätbutik sänker priset strax efter köp.

LÄS ÄVEN: Ny tjänst får algoritmerna att återbetala prisskillnaden

Annons

Woilà sysslar alltså i grunden med prisbevakning och därmed är det kanske inte så konstigt att Prisjakts grundare, Jonas Bonde, är en av de som investerat i bolaget. Nu sker ytterligare en finansieringsrunda och bolaget välkomnar därmed också nya investerare.

- Vi är väldigt glada. Intresset utifrån är stort och vi har fått tacka nej till investerare. Det är en tacksam position, där vi har haft möjlighet att nå ut till investerare som kompletterar oss själva och varandra och det har varit superviktigt för oss att få in rätt personer, säger medgrundaren Carl Enbom i ett pressmeddelande.

De nya investerarna är Niklas Söderholm, grundare av DIBS och Payson, entreprenören Hidayet Tercan som är grundare och vd för Vethem, samt styrelseproffset Anna Benjamin.

"En miljard i transaktioner för året"

Sedan den första investeringen i april 2018 har tjänsten varit under utveckling och under drygt 10 månaders tid har transaktioner för över 25 miljoner kronor passerat genom tjänsten, meddelar Woilà.

- Med nuvarande tillväxttakt ser det ut som att vi kan nå en miljard i transaktioner för året. Tillskottet hjälper oss att fortsätta accelerera, med ett spännande 2019 framför oss. Skydd för prisförändringar av produkter är bara starten. Vi plockar en stor del av värdekedjan efter köp, och med större volymer öppnar det upp för en hel del spännande möjligheter framåt, säger Carl Enbom.

Annons