WooCommerce tar globala E-handeln med storm

I slutet av 2011 skrev vi om en ny e-handelsmodul till det mycket populära publiceringssystemet WordPress. Modulen gick under namnet WooCommerce och de flesta som recenserade den verkade vara imponerade och såg stor potential. En potential som nu införlivats när systemet går om Magento.

När vi 2011 skrev om WooCommerce noterade vi att modulen förmodligen inte var redo för svenska e-handlare, något som dock snabbt påpekades vara fel. Oavsett om modulen då var redo eller ej så verkar den vara det idag.

Det svenska webbhotellet FS Data rapporterar att WooCommerce nyligen gick om den mycket populära e-handelsplattformen Magento. På den globala marknaden för plattformar sägs WooCommerce stå bakom 11 procent av alla nätbutiker, Magento ligger strax efter med 10 procent. Detta enligt mätningar i februari av företaget BuiltWith som följer e-handelstrender.

Annons


Global eCommerce Technology Distribution - 12 februari, Källa: BuiltWith.

Varför FS Data rapporterar om e-handelsplattformen WooCommerce beror på att de varit med och översatt systemet. Den nyligen släppta versionen, WooCommerce 2.1, skall vara helt översatt till svenska tack vare FS Data och konsulten Björn Sennbrink. En utveckling som förstås gör e-handelsmodulen mer attraktiv för svenska e-handlare.

Enklare att skapa tillägg

Den senaste versionen av WooCommerce sägs även vara enklare att utveckla mot, i och med ett nytt gränssnitt (API). I dag ska det finnas runt 300 tillägg och enligt FS Data skall det finnas moduler för svenska betaltjänster som exempelvis Payson och Klarna.

Även om WooCommerce nu sägs vara lika stort som Magento är det fortfarande en modul till WordPress och administrationen sker i publiceringsverktygets adminpanel. Men WordPress är det förstås många som är vana vid och detta kan säkert bidra till modulens framgångar.

– Ja, det är så pass att WooCommerce numera är världens mest använda e-handelslösning. På samma sätt som WordPress är störst för vanliga hemsidor så är WooCommerce störst för e-handelssidor. Det tycker vi är väldigt roligt och vi lovar givetvis att fortsätta stödja WooCommerce (och WordPress) här framöver, skriver Jonathan Sulo på FS Data.

WooCommerce är gratis att ladda ner och använda och den svenska översättningen lika så. Tillägg, teman och moduler för att utöka systemet kostar dock oftast en slant.

Annons
Annons