Search
Close this search box.
ANNONS

WooCommerce tar globala E-handeln med storm

WooCommerce tar globala E-handeln med storm
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

I slutet av 2011 skrev vi om en ny e-handelsmodul till det mycket populรคra publiceringssystemet WordPress. Modulen gick under namnet WooCommerce och de flesta som recenserade den verkade vara imponerade och sรฅg stor potential. En potential som nu infรถrlivats nรคr systemet gรฅr om Magento.

ANNONS

Nรคr vi 2011 skrev om WooCommerce noterade vi att modulen fรถrmodligen inte var redo fรถr svenska e-handlare, nรฅgot som dock snabbt pรฅpekades vara fel. Oavsett om modulen dรฅ var redo eller ej sรฅ verkar den vara det idag.

Det svenska webbhotellet FS Data rapporterar att WooCommerce nyligen gick om den mycket populรคra e-handelsplattformen Magento. Pรฅ den globala marknaden fรถr plattformar sรคgs WooCommerce stรฅ bakom 11 procent av alla nรคtbutiker, Magento ligger strax efter med 10 procent. Detta enligt mรคtningar i februari av fรถretaget BuiltWith som fรถljer e-handelstrender.


Global eCommerce Technology Distribution - 12 februari, Kรคlla: BuiltWith.

Varfรถr FS Data rapporterar om e-handelsplattformen WooCommerce beror pรฅ att de varit med och รถversatt systemet. Den nyligen slรคppta versionen, WooCommerce 2.1, skall vara helt รถversatt till svenska tack vare FS Data och konsulten Bjรถrn Sennbrink. En utveckling som fรถrstรฅs gรถr e-handelsmodulen mer attraktiv fรถr svenska e-handlare.

Enklare att skapa tillรคgg

Den senaste versionen av WooCommerce sรคgs รคven vara enklare att utveckla mot, i och med ett nytt grรคnssnitt (API). I dag ska det finnas runt 300 tillรคgg och enligt FS Data skall det finnas moduler fรถr svenska betaltjรคnster som exempelvis Payson och Klarna.

ร„ven om WooCommerce nu sรคgs vara lika stort som Magento รคr det fortfarande en modul till WordPress och administrationen sker i publiceringsverktygets adminpanel. Men WordPress รคr det fรถrstรฅs mรฅnga som รคr vana vid och detta kan sรคkert bidra till modulens framgรฅngar.

โ€“ Ja, det รคr sรฅ pass att WooCommerce numera รคr vรคrldens mest anvรคnda e-handelslรถsning. Pรฅ samma sรคtt som WordPress รคr stรถrst fรถr vanliga hemsidor sรฅ รคr WooCommerce stรถrst fรถr e-handelssidor. Det tycker vi รคr vรคldigt roligt och vi lovar givetvis att fortsรคtta stรถdja WooCommerce (och WordPress) hรคr framรถver, skriver Jonathan Sulo pรฅ FS Data.

WooCommerce รคr gratis att ladda ner och anvรคnda och den svenska รถversรคttningen lika sรฅ. Tillรคgg, teman och moduler fรถr att utรถka systemet kostar dock oftast en slant.

Dela artikeln: