XL-Bygg och Bygghemma rullar ut gemensam e-handel

XL-Bygg behövde en e-handel och Bygghemma.se en distributionskanal för tungt byggmaterial. Nu lanseras XLHemma.se.

Redan i början av 2012 kunde vi berätta om Bygghemmas och XL-Byggs nya samarbete. Ett samarbete som skulle ge XL-Bygg tillgång till en komplett e-handelslösning samtidigt som Bygghemma fick en distributionskanal via XL-Byggs lagerställen och butiker.

XL-Bygg har sedan starten i Sverige 2009 blivit en etablerad aktör inom byggmaterial med anläggningar över hela landet. Men inom e-handel mot konsumentmarknaden har man legat efter. Tills nu då man tillsammans med Bygghemma lanserat den nya e-handeln XLhemma.se.

Annons

– Genom XLhemma.se får vi direkt upp ett av Sveriges bredaste sortiment med en bra bit över 150 000 produkter inom bygg och inredning och med goda möjligheter till ökade volymer för våra anläggningar, säger Bert Larsson, VD på XL-Bygg.

Utlämningsställen över hela landet

Enligt PostNords senaste E-barometern såg byggbranschen den starkaste tillväxten under 2015 med en onlineökning på 38 procent. En våg som XL-Bygg självklart hoppas kunna rida på men man har inte ännu lagt upp någon officiell prognos på vilka volymer man kommer att få i e-handeln.

– Viktigt att vi hela tiden lär oss av kundernas beteenden, önskemål och synpunkter, istället för att bara söka en snabb volymökning. Detta är en långsiktig lösning som gynnar alla parter, säger Bert Larsson.

Merparten av byggkedjans 130 butiker ingår i lanseringen och även Bygghemma.se har mycket att vinna på samarbetet.

– Genom samarbetet med XL-Bygg får vi mycket goda möjligheter att snabbt distribuera ut tyngre byggprodukter till våra kunder runt om i landet, säger Mikael Olander, VD på Bygghemma.se.

Annons