Xwine.se plockar in kända vingårdar från Österrike

Sedan Handlavin.se försvann har vinentusiaster gått miste om möjligheten att beställa viner från småskaliga vingårdar i Österrike men nu tar en branschkollega upp stafettpinnen.

I början av 2014 stängde ägaren Peder Molin ner Handlavin.se efter att nätbutiken fått påhälsning av polisen. Han åtalades sedan för olovlig försäljning av alkohol, något han i somras även dömdes för i Stockholms Tingsrätt.

Förutom att det var en personlig tragedi för Peder Molin gick vinentusiaster miste om möjligheten att beställa viner från småskaliga vingårdar i Österrike, det land som Handlavin.se främst importerade ifrån.

Annons
Annons

Men nu väljer nätbutiken Xwine.se, som lanserades 2007 och erbjuder viner från småskaliga producenter i Frankrike, Italien, Spanien och nu Österrike, att plocka in delar av sortimentet.

Kunderna bestämmer vilka som stannar

Det hela kommer att ske under en tidsbegränsad period och de viner som visar sig vara populärast bland kunderna kommer man sedan att behålla i ordinarie sortiment.

Totalt är det fyra vingårdar, Artisan, Gsellmann, Koppitsch och Stagård, som kommer att finnas för beställning från fram till och med 30 november.

– Som de allra flesta av Xwines vingårdar finns dessa viner inte på Systembolaget. Vinerna och vingårdarna är dock kända i Sverige sedan innan då de funnits representerade på Handlavin.se, säger Daniel Eliasson, VD på Xwine.se

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!