Ytterligare 100 miljoner kronor till Boozt.com

I veckan avslutade Boozt.com en ny finansieringsrunda som enligt de första rapporterna inbringade 150 miljoner kronor. Men med två danskar med på tåget ökar den summan med ytterligare 100 miljoner.

Igår berättade vi om att modehandeln Boozt.com plockat in 150 miljoner kronor i en ny finansieringsrunda. Bland investerarna fanns de befintliga ägarna skotillverkaren Ecco och riskkapitalbolagen Sunstone och Verdane.

Den summan visar sig nu vara lite låg då e-handlaren under morgonen meddelar att ytterligare två danska bolag valt att investera i Boozt. Totalt har Boozt.com alltså plockat in 250 miljoner kronor i denna runda, pengar som ska satsas på fortsatt tillväxt.

Annons

Tar plats i ägargruppen

De danska bolagen det rör sig om är Sampension, Danmarks tredje största pensionsföretag samt Friheden Invest, ett danskt familjeföretag som äger 42 procent av den börsnoterade klädkoncernen IC Group. En koncern som står bakom märken som Tiger of Sweden och Peak Performance.

– Vi är glada över att kunna hälsa Sampension och Friheden Invest välkomna som nya investerare i företaget, och vi ser fram emot att fortsätta tillväxten, skapa ett vinstdrivande företag och infria både deras och våra förväntningar, säger Hermann Haraldsson, vd för BZT Fashion och Boozt.com.

Ägarna till Boozt.com består nu av bland andra Verdane Capital VII, Sampension, Friheden Invest, ECCO Holding, Sunstone Capital och företagets ledning.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!