Zalando bygger teknikhubb i Portugal – ska skapa 50 jobb

Öppnas under första kvartalet 2018.

Igår kunde vi berätta att Zalando tillkännagett årets stipendiat, som belönades för sina tankar om framtidens AI-fokuserade e-handel.

- Vi letar ständigt efter nya idéer och talanger, så vi är alltid öppna för förslag. Har man en idé kring någon ny teknik som man tror skulle utveckla vår verksamhet, så kan man höra av sig till oss, sa företagets nordenchef Kenneth Melchior bland annat då.

Annons

LÄS ÄVEN: 200 nya jobb med Zalandos tekniksatsning i Helsingfors

Tredje hubben utanför Tyskland

Nu går företaget själva ut och meddelar att en ny hubb ska byggas i deras regi, med syfte att utveckla just fler tekniska innovationer. Den nya teknikhubben kommer att ligga i Lissabon i Portugal, och blir den tredje utanför hemlandet Tyskland.

- Teknikhubben i Helsingfors, som firar två år den här hösten, var den andra internationella hubben som vi öppnade utanför Tyskland, efter den första som låg i Dublin, på Irland. Förutom att ta oss in i den stora teknoligiska talangpoolen i Finland och den omgivande regionen, har det stärkt våra lokala fotavtryck i Norden. Lissabon är en fortsättning på vår tekniska expansion och kommer att möjliggöra för oss att skapa en ännu större digital erfarenhet för våra kunder, säger Kenneth Melchior i ett pressmeddelande.

Hubben väntas öppna i början av 2018 och planen är att ett 50-tal jobb ska skapas under det första året. Fokus för den tekniska utvecklingen kommer att ligga på Zalando Fashion Store, som alltså är företagets modesortiment.

Annons