Zalando gör det möjligt att shoppa från Instagram-bilder

Modejätten har lanserat en ny funktion i sin mobil-app som hjälper kunderna att köpa en del av det som hamnar på Instagram.

Allt fler e-handlar med hjälp av sina mobila enheter, något de flesta e-handlarna är väl medvetna om. Zalando är en av dessa och enligt e-handelsjätten kommer snart en majoritet av deras kunder shoppa med sin smartphone.

Kanske inte så konstigt då man sedan några år tillbaka lagt stort fokus på just mobil handel. Bland annat genom att ständigt uppdatera sin mobil-app och nyligen instiftades även en speciell dag för den mobila handeln.

Annons
Annons

När det kommer till mode och e-handel har Instagram visat sig vara en lyckad kombination. Med mer än 300 miljoner aktiva användare som delar mer än 70 miljoner bilder och videoklipp varje dag, har Instagram blivit den perfekta platsen att upptäcka nya outfits och stilar. Så även för Zalandos kunder.

Engagera mobila kunder

För att kapitalisera ytterligare på detta har modejätten nu lagt till en ny funktion i sin iOS-app som gör det möjligt för deras kunder att shoppa en del av det som läggs upp på Instagram. Det hela fungerar som så att när en användare taggar en bild med #zalandostyle eller #shareyourstyle plockas dessa upp av Zalandos app.

De bästa bilderna hamnar sedan i appen, och med hjälp av bildigenkänningsteknik och manuellt utvalda plagg, kan användarna sedan enkelt hitta liknande outfits på Zalando. Förutom att man hjälper kunder att hitta outfits som de gillar, lyckas man även engagera dem på flera olika plan då det för vissa blir en utmaning att ta en tillräckligt bra bild för att hamna i appen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!