Zalando om Sverige-lagret: En nyckel i företagets expansion

Zalandos lager i Sverige väntas stå klart i slutet av 2017.

I morse slog nyhetsbomben ner - Zalando öppnar ett lager i Sverige. Det nya lagret ska serva kunder i hela Norden, och eftersom det enligt modejätten ska likna Zalandos logistikcenter i Italien, kan det antas bli runt 20 000 kvadratmeter stort.

Lagret, som blir ett så kallat satellitlager, blir i så fall betydligt mindre än sina tyska föregångare som ligger i storleken 130 000 kvadratmeter. Detsamma gäller Zalandos polska lager, som just nu byggs i staden Gryfino.

Annons

"Tittar på olika set-ups"

Men det är ännu inte bestämt vilken svensk stad som får Zalandos senaste storbygge.

- I dagsläget har vi inte bestämt exakt var lagret kommer att ligga då vi tittar på olika set-ups i Sverige. I nuläget tittar vi på strategiska lägen, faciliteter och partners för att kunna påbörja driftverksamhet, säger Sigrid Dalberg-Krajewski, Zalandos nordiska kommunikationschef.

Mycket viktig region

Hon beskriver Norden som en viktig marknad för Zalando, och att en fortsatt expansion i regionen är “en nyckel” i företagets fortsatta arbete.

- Det svenska satellitlagret är en naturlig fortsättning på den lokala närvaro som redan existerar i Norden, som inkluderar vår Tech Hub i Helsingfors, föregående års deltagande i Stockholm och Köpenhamns modeveckor, samt Zalandos showroom för modeindustrin i samtliga huvudstäder, säger hon.

Zalando har nu åtta klara eller planerade lager runt om i Europa

På Zalandos kontor i Berlin arbetar för närvarande fler än 250 personer från Sverige, Finland, Norge och Danmark. Det nya lagret väntas skapa runt hundra lokala jobb.

Annons
Annons