Zalando om Sverige-lagret: En nyckel i företagets expansion

Zalandos lager i Sverige väntas stå klart i slutet av 2017.

I morse slog nyhetsbomben ner - Zalando öppnar ett lager i Sverige. Det nya lagret ska serva kunder i hela Norden, och eftersom det enligt modejätten ska likna Zalandos logistikcenter i Italien, kan det antas bli runt 20 000 kvadratmeter stort.

Lagret, som blir ett så kallat satellitlager, blir i så fall betydligt mindre än sina tyska föregångare som ligger i storleken 130 000 kvadratmeter. Detsamma gäller Zalandos polska lager, som just nu byggs i staden Gryfino.

Annons

"Tittar på olika set-ups"

Men det är ännu inte bestämt vilken svensk stad som får Zalandos senaste storbygge.

- I dagsläget har vi inte bestämt exakt var lagret kommer att ligga då vi tittar på olika set-ups i Sverige. I nuläget tittar vi på strategiska lägen, faciliteter och partners för att kunna påbörja driftverksamhet, säger Sigrid Dalberg-Krajewski, Zalandos nordiska kommunikationschef.

Mycket viktig region

Hon beskriver Norden som en viktig marknad för Zalando, och att en fortsatt expansion i regionen är “en nyckel” i företagets fortsatta arbete.

- Det svenska satellitlagret är en naturlig fortsättning på den lokala närvaro som redan existerar i Norden, som inkluderar vår Tech Hub i Helsingfors, föregående års deltagande i Stockholm och Köpenhamns modeveckor, samt Zalandos showroom för modeindustrin i samtliga huvudstäder, säger hon.

Zalando har nu åtta klara eller planerade lager runt om i Europa

På Zalandos kontor i Berlin arbetar för närvarande fler än 250 personer från Sverige, Finland, Norge och Danmark. Det nya lagret väntas skapa runt hundra lokala jobb.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!