Search
Close this search box.
ANNONS

Zalando öppnar sitt första lager utanför Tyskland

Zalando öppnar sitt första lager utanför Tyskland
Det nya lagret, redo för att skicka ut paket
Zalando
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

I januari 2016 öppnar den tyska modejätten en 20 000 kvadratmeter stor distributionscentral i norra Italien.

ANNONS

Zalando meddelade nyligen att man bygger ett nytt jättelager i södra Tyskland. Det nya logistikcentret ska stå färdigt hösten 2016 och ska främst användas för att serva kunder i södra Tyskland, Schweiz och Frankrike.

Med sina 130 000 kvadratmeter blir det e-handelsjättens största hittills och Zalandos fjärde lager i Tyskland. Nu står det även klart att man öppnar sitt första lager utanför hemlandet. I ett samarbete med logistikleverantören Fiege kommer man att driva en 20 000 kvadratmeter stor anläggning i Stradella, en stad i provinsen Pavia i Lombardiet, Italien.

Kommer närmare kunderna

Det nya lagret håller redan nu på att tas i drift och de första beställningarna kommer att skickas ut i början av 2016. Tanken är att anläggningen ska kunna hantera i stort sett alla beställningar från Zalandos italienska kunder.

– Investeringen i den internationella expansionen av vårt logistiknätverk ger oss möjlighet att utvärdera nyttan av att vara ännu närmare våra kunder, säger Christoph Stark, logistikdirektör på Zalando.

Dela artikeln: