Zalando öppnar sitt första lager utanför Tyskland

I januari 2016 öppnar den tyska modejätten en 20 000 kvadratmeter stor distributionscentral i norra Italien.

Zalando meddelade nyligen att man bygger ett nytt jättelager i södra Tyskland. Det nya logistikcentret ska stå färdigt hösten 2016 och ska främst användas för att serva kunder i södra Tyskland, Schweiz och Frankrike.

Med sina 130 000 kvadratmeter blir det e-handelsjättens största hittills och Zalandos fjärde lager i Tyskland. Nu står det även klart att man öppnar sitt första lager utanför hemlandet. I ett samarbete med logistikleverantören Fiege kommer man att driva en 20 000 kvadratmeter stor anläggning i Stradella, en stad i provinsen Pavia i Lombardiet, Italien.

Annons

Kommer närmare kunderna

Det nya lagret håller redan nu på att tas i drift och de första beställningarna kommer att skickas ut i början av 2016. Tanken är att anläggningen ska kunna hantera i stort sett alla beställningar från Zalandos italienska kunder.

– Investeringen i den internationella expansionen av vårt logistiknätverk ger oss möjlighet att utvärdera nyttan av att vara ännu närmare våra kunder, säger Christoph Stark, logistikdirektör på Zalando.

Annons