Zalando satsar på kvällsleveranser samma dag

"Kommer att bli den nya standarden".

Den internationella klädjätten Zalando testar en ny slags premium-leveranser i Tyskland och Schweiz. Som kund ska man kunna göra en beställning på morgonen för att få hem det på kvällen samma dag. På det sättet kommer kunden att få hem varan när de har slutat jobbet. 

Tidigare har företaget testat samma typ av leveranssätt i tjugo tyska städer. Sedan i slutet av juni har man tagit konceptet vidare till Schweiz där man samarbetar med den schweiziska postverksamheten Swiss Post och logistiktjänsten notime.  

Annons

- Nöjda kunder beställer mer och oftare. Vi är därför övertygade om att snabb, flexibel leverans och alternativ som leverans under samma kväll eller leverans nästa dag kommer att bli den nya standarden i storstäder, säger Lisa Miczaika, vice vd i Centraleuropa och som ansvarar för Zalandos schweiziska verksamhet.

Enligt Zalando kommer den nya logistiktjänsten att använda sig enbart av cyklar eller el-fordon, som ska vara optimalt för den urbana miljön. Den nya logistiktjänsten är också ett sätt för Zalando att anpassa sig efter sina kunder, då det blir allt viktigare med exempelvis flexibla hemleveranser. 

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!