Zalandos Nordenchef: ”Lagret hamnar i Mellansverige”

Målet är leveranser inom en dag till alla nordiska huvudstäder, enligt Kenneth Melchior.

Under morgonen släpptes ett nytt avsnitt av podden e-handelstrender, som drivs av journalisten och e-handelsprofilen Urban Lindstedt. I veckans avsnitt har Lindstedt intervjuat Zalandos nordenchef om bland annat det kommande lagret som företaget är i full färd med att etablera i Sverige.

- Vi vet i princip vart vi kommer vara nu, men vi behöver papperna så att vi kan gå ut med det. Men min ambition är absolut att vi ska kunna nå alla de nordiska huvudstäderna på en dag, säger Melchior i podden.

Annons

"Sannolikt i Mellansverige"

När Lindstedt pressade honom och frågade om detta innebär att lagret hamnar i Jönköping eller Stockholm, så bekräftade Kennet Melchior att det åtminstone blir åt det hållet

- Ja, vi lägger det sannolikt någonstans i Mellansverige, sa han.

Förhoppningen är nu att lagret ska vara i bruk i slutet av året - men innan julhandeln kommer igång.

Vill omsätta en miljard euro i Norden inom 3-5 år

Han berättade även om orsaken till att företaget etablerar ett lager i Norden och Sverige.

- Vår ambition för försäljningen i Norden är att nå 1 miljard euro i omsättning i Norden inom 3-5 år. Förhoppningsvis tre år. Men för att komma dit tror vi att vi måste bli ännu bättre vad gäller ledtider, så det är därför vi investerar. Vi vill göra det så enkelt som möjligt för de nordiska kunderna.

Vidare beskrev han just Norden som en mycket bra marknad för Zalando. Orsaken menade han var att nordbor är trendiga och att europeer i många andra länder gärna tar efter de nordiska trenderna och Scandinavian style-kampanjer går ofta bra i länder som Holland och Belgien, enligt nordenchefen.

"Kan vara en bro för svenska klädmärken" 

Dessutom anser han att det finns många talangfulla klädmärken i Sverige, som Zalando gärna vill få bättre kontakt med i framtiden.

-Vi kan vara en bro för många svenska klädmärken som vill bli stora utanför Sverige eller Norden.

Annons

Vill ha leveranser samma dag till större städer

I framtiden hoppas han kunna implementera något som företaget experimenterar med på flera andra marknader, även i Norden: Samma dag-leveranser.

- Det är något vi testar på många marknader och det är något vi såklart också vill titta på när allt är klart med lagret i Sverige. Jag kan säga att jag gärna skulle vilja ha detta i de större städerna åtminstone, men om det är möjligt eller ej kommer vi behöva avvakta och se. Men det är självklart en ambition för oss, sa Kenneth Melchior till Urban Lindstedt.

Hela avsnittet kan ni höra här.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!