Zara börjar med leveranser inom två timmar

Ska möta konkurrensen från Amazon och spanska e-handelsjättar.

Inditex-gruppen, som äger den spanska klädkedjan Zara, kommer nu att införa två timmars-leveranser alla kunder som bor i Madrid och handlar i Zaras e-handel. Det rapporterar den spanska e-handelstidningen Ecommerce News.

Amazon levererar inom två timmar

Nyheten kommer efter att Amazon etablerat sig i staden och började leverera färskvaror inom just en tvåtimmarsperiod. Ett koncept som snart ska ha spridit sig till Barcelona, där Amazon även sägs ha ingått avtal med dagstidningen El País för att underlätta distributionen.

Annons

Den spanska diversehandeln El Corte Inglés haft en liknande service för sina e-handelskunder sedan 2015 och idag erbjuds samma sak i en rad större städer.

Inledningsvis bara i Madrid

Och nu är det alltså Zaras tur att haka på tåget, om än inledningsvis endast till kunderna i Madrid. Huvudstaden har redan sedan tidigare varit ett fokus för klädkedjan som fram tills nu erbjudit Madridborna samma dag-leveranser mot en avgift på knappt 6 euro för den som e-handlar sina varor före klockan 14 på dagen.

I resten av landet utlovas leverans inom 24 timmar mot en leveranskostnad på 4 euro, eller gratis leverans inom 2-3 arbetsdagar för den som kan vänta. Även att hämta upp grejerna i butiken är gratis i nuläget.

Annons