Addnature lägger till cyklar med ny butik

Outdoorhandlaren Addnature gör nu en rejäl satsning på cyklar. I dagarna tog man över ansvaret för outdoorföretaget Internetstores cykelbutik, Bikester. Nätbutiken kommer därmed att bli en av de första europeiska cykelbutikerna som på allvar erbjuder kunderna svenska villkor.

Addnature som nyligen gick ihop med det europeiska cykel- och outdoorföretaget Internetstores AG tar nästa steg i sin cykelsatsning. Nu tar Addnature över ansvaret för den svenska delen av den europeiska onlinecykelbutiken, Bikester.

Bikester.se har varit i drift i ett drygt halvår, men det är först nu som butiken öppnar på riktigt, med en lokal kundtjänst, med svenskspråkiga webbredaktörer och med svensk marknadsföring.

Annons

– Vi har bara jobbat med sajten en månad, så det är bra bit kvar innan vi kommer att känna oss riktigt nöjda. Men för oss är det vad som finns bakom sajten som är det viktigaste, att det finns människor att vända sig till med frågor och att det finns en förmåga att hantera saker som går fel. Det är det vi strävat efter när vi gjort Addnature till vad det är idag, och det är det som är vår plan för att låta Bikester ta plats i cykelsverige, säger Mathias Hedström, VD för Addnature AB.

Levereras från Tyskland

Företaget som ligger bakom Bikester är samma europeiska e-handlare som Addnature gick samman med för mindre än en månad sedan. Internetstores startade uppvakta Addnature redan i höstas men det svenska outdorrföretaget var till en början avvaktande.

Att gå ihop med en större europeisk cykelbutik låg inte riktigt på deras dagordning. Inte förrän man lärde känna personerna bakom Internetstores.

– Vi upptäckte att vi gillade varandra, att vi har samma värderingar, och att vi kan lära oss av varandra. Genom att gå ihop med någon som kompletterar en själv, kan vi förhoppningsvis skapa något som är ännu bättre för er som handlar cykel och outdoorprylar. Samtidigt som vi fortfarande får vara “gör det självare”. Nu ska vi jobba stenhårt för att bli riktigt vassa på mountainbike och landsväg, säger Johan Ekroth, kommunikationsansvarig på Addnature.

Kommunikationen med kunderna till Bikester.se kommer att ske från kontoret i Stockholm, cyklarna kommer dock att levereras från lagret i Esslingen utanför Stuttgart i Tyskland.

 

Källa: Press

Annons

Annons