Just nu: Adlibris förvärvar konkurrenten – ”oerhört stolta”

E-handel och tio fysiska butiker.

E-handlaren Adlibris, med en omsättning i miljardklassen, köper företaget Campusbokhandeln, som framför allt säljer begagnad kurslitteratur. Det skriver Adlibris i ett pressmeddelande. Förvärvet är ett steg i Adlibris ambition att åter fokusera på böcker i första hand - företaget har tidigare sysslat mycket med bland annat pyssel - samt att utöka sin satsning på hållbarhet.

Campusbokhandeln uppges ha vuxit kraftigt de senaste åren och kommer i år att omsätta runt 100 miljoner kronor.

Annons

Vi är oerhört stolta över att välkomna Campusbokhandeln till Adlibris. Förvärvet är helt i linje med vår nya bokcentrerade strategi. Campusbokhandeln är ett mycket välskött och omtyckt företag där hela affärsidén tar sin grund i hållbarhet. Vi ser verkligen fram emot att tillsammans förädla och vidareutveckla det framgångsrika arbete som Campusbokhandeln genomfört. Det finns mycket vi kan bygga vidare på och lära oss av, berättar Jonas Karlén vd Adlibris, i en kommentar.

Campusbokhandeln drog igång sin verksamhet 2005 och omfattar nu en e-handel samt tio fysiska butiker i "studentstäder runt om i Sverige".

Det känns jättekul att ta det här steget. Det är ett fint kvitto på mitt och mina fantastiska kollegors ansträngningar de senaste åren. Dessutom är det verkligen en stor möjlighet för oss att påverka hela branschen i en mer hållbar riktning och samtidigt kunna ta del av Adlibris erfarenheter för att kunna skapa ett ännu bättre erbjudande för alla studenter. Personligen ser jag även väldigt mycket fram emot att jobba med Adlibris team som jag har fått stort förtroende för under processen, säger Fredrik Hagenius, tidigare ägare av Campusbokhandeln.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpesumman.

LÄS ÄVEN: Den långa vägen till framgång - 100 miljoner i år

Annons