Affären vissnade helt – nu går de i konkurs

Tvingas kasta in handduken efter stålbadet.

Efter ett framgångsrikt fjolår verkar affärerna ha slokat för blombutiken Blomsterpassagen i Fältöversten, Stockholm. Butiken omsatte nästan 32 miljoner kronor under det senast registrerade verksamhetsåret, vilket avslutades i juni 2022.

Men inte bara det, man gjorde även en vinst på 5,4 miljoner kronor och stärkte soliditeten från -51,99 procent till 22 procent och kassalikvididteten från 52,39 procent till 121,21 procent.

Annons

Desto dystrare var det dock för moderbolaget Puls AB, som bedriver import och export av blommor, samt detalj- och grossisthandel. Man omsatte förvisso 51,7 miljoner, men gjorde också en blodig förlust på 21,3 miljoner kronor.

Skatteverket begärde konkurs

I början av 2022 försattes båda bolagen i rekonstruktion och drygt ett år senare begärde Skatteverket, som är största borgenär, dem i konkurs. Något som nu blivit verklighet.

Såväl Blomsterpassagen i Fältöversten, samt Puls AB har nämligen själva ansökt om konkurs. Det beviljades den 2 maj för Puls och den 12 juni för butiken i Fältöversten.

Sålde via Foodora

Övriga fyra butiker inom Blomsterpassagen, samtliga i Stockholmsområdet, ska inte omfattas av konkursen.

Det vi har fått till oss är att det rör butiken i Fältöversten. Det beslutades om konkurs i går och nu går vi igenom materian, säger Jonas Gustafsson, advokat på WE Advokater, till Ehandel.

Blomsterpassagen har inte själva bedrivit en egen e-handel, men har låtit kunderna beställa online via Foodora.

Annons