Afrikansk raket ska lyfta med nya miljoner i kassan

Rocket Internet-ägda Jumia, den ledande återförsäljaren på nätet i Nigeria, får ett tillskott i kassan. Totalt rör det sig om en investering på 35 miljoner dollar från Millicom som bland annat ägs av svenska Kinnevik.

E-handelssajten Jumia som ägs av Rocket Internet lanserades under 2012 och har sedan dess sett en rejäl tillväxt. Man har gått från tre anställda till 500 och har nu haft över en halv miljon kunder. Man är också den fjärde mest besökta webbplatsen i Nigeria.

Nu har man fått in 35 miljoner dollar i riskkapital för att växa ytterligare. Främst ska pengarna användas för att expandera på sin hemmamarknad och man kommer bland annat att flytta in i ett nytt lager på drygt 8500 kvadratmeter i Lagos.

Annons

– Jumia levererar det bredaste utbudet av produkter i landet och med vårt nya lager kan vi växa ytterligare. Vi fokuserar varje dag på att leverera en fantastisk shoppingupplevelse för våra kunder. Snabb, säker och stressfri, säger Raphael Afaedor, medgrundare av Jumia.

Pengarna delas upp

Jumia verkar dock inte få behålla alla pengarna själva, utan ytterligare Rocket Internet-ägda sajter ska få en del av kakan. De ska tydligen delas med eBay-klonen Kaymu och Vamido som är en marknadsplats för fastigheter, samt hellofood.

Kinnevik-ägda Millicom, som är en internationell telekom- och media operatör som fokuserar på tillväxtmarknader i Latinamerika och Afrika, ska vara den enda investeraren.

Jumia finns även i Egypten, Kenya, Elfenbenskusten och Marocko och det är troligt att expansionen kommer att fortsätta ytterligare tack vare den senaste investeringen.

Källa: TheNextWeb

Annons