Search
Close this search box.
ANNONS

Afrikansk raket ska lyfta med nya miljoner i kassan

Afrikansk raket ska lyfta med nya miljoner i kassan
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Rocket Internet-รคgda Jumia, den ledande รฅterfรถrsรคljaren pรฅ nรคtet i Nigeria, fรฅr ett tillskott i kassan. Totalt rรถr det sig om en investering pรฅ 35 miljoner dollar frรฅn Millicom som bland annat รคgs av svenska Kinnevik.

ANNONS

E-handelssajten Jumia som รคgs av Rocket Internet lanserades under 2012 och har sedan dess sett en rejรคl tillvรคxt. Man har gรฅtt frรฅn tre anstรคllda till 500 och har nu haft รถver en halv miljon kunder. Man รคr ocksรฅ den fjรคrde mest besรถkta webbplatsen i Nigeria.

Nu har man fรฅtt in 35 miljoner dollar i riskkapital fรถr att vรคxa ytterligare. Frรคmst ska pengarna anvรคndas fรถr att expandera pรฅ sin hemmamarknad och man kommer bland annat att flytta in i ett nytt lager pรฅ drygt 8500 kvadratmeter i Lagos.

โ€“ Jumia levererar det bredaste utbudet av produkter i landet och med vรฅrt nya lager kan vi vรคxa ytterligare. Vi fokuserar varje dag pรฅ att leverera en fantastisk shoppingupplevelse fรถr vรฅra kunder. Snabb, sรคker och stressfri, sรคger Raphael Afaedor, medgrundare av Jumia.

Pengarna delas upp

Jumia verkar dock inte fรฅ behรฅlla alla pengarna sjรคlva, utan ytterligare Rocket Internet-รคgda sajter ska fรฅ en del av kakan. De ska tydligen delas med eBay-klonen Kaymu och Vamido som รคr en marknadsplats fรถr fastigheter, samt hellofood.

Kinnevik-รคgda Millicom, som รคr en internationell telekom- och media operatรถr som fokuserar pรฅ tillvรคxtmarknader i Latinamerika och Afrika, ska vara den enda investeraren.

Jumia finns รคven i Egypten, Kenya, Elfenbenskusten och Marocko och det รคr troligt att expansionen kommer att fortsรคtta ytterligare tack vare den senaste investeringen.

Kรคlla: TheNextWeb

Dela artikeln: