Åhlens blir kvar i centrum – nytt hyresavtal i hamn

Ville sänka årshyran med 2,5 miljoner.

Åhlens har tidigare hotat med att stänga sitt varuhus i centrala Växjö efter en hyrestvist med fastighetsägaren. Kedjan ska ha sagt upp sitt avtal, men nu är parterna överens och Åhlens kommer därmed att stanna kvar i lokalerna där man huserat sedan 1941.

LÄS ÄVEN: Åhlens hotar att lämna – vill sänka hyran med 2,5 miljoner

Annons

Orsaken till tvisten var Åhlens årshyra som låg på 4,5 miljoner kronor för den 2 500 kvadratmeter stora lokalen. En siffra som kedjan ville sänka med 2,5 miljoner kronor, och i veckan hölls nya förhandlingar i hyresnämnden med fastighetsägaren SJE Fastigheter.

Nytt femårigt avtal

Ingen av parterna vill uppge vad hyresnivån till slut hamnat på, men Åhlens säger sig vara nöjda med den nya överenskommelsen och ska nu ha kritat på ett nytt femårigt hyresavtal.

Jag tror på handel och det är mycket glädjande att vi nu, efter en tids förhandling, har kommit överens med fastighetsägaren. Vårt varhus har funnits på samma läge sedan 1941 och jag är stolt över att vi nu fortsatt kan bidra med ett inspirerande Åhlénsvaruhus för våra gäster och en levande stadskärna i Växjö, säger Ayad Al-Saffar, vd för Åhléns till sajten.

Annons