Åhléns e-handel tar nästa steg – satsar på snabba hemleveranser

Testar varuhusen som leveranshubbar.

Den anrika varuhuskedjan Åhléns tror att e-handeln är grejen och vill därför börja leverera både snabbare och mer hållbart. Nu lägger man till Instabox och Airmee som speditörer och duon ska säkra snabba leveranser till paketskåp såväl som hem till dörren.

Med Instabox och Airmee ökar vi nu konkurrenskraften ytterligare i vårt leveranserbjudande, med snabbare och mer kundanpassade leveranser, som dessutom kommer att vara helt fossilfria inom en snar framtid vilket rimmar väl med Åhléns ambitiösa klimatmål, säger Svante Lindgren, logistikchef på Åhléns.

Annons

Man ska också erbjuda hemleveranser med Best Transport i ett 30-tal städer i landet. Samtidigt ser man också till att stärka klicka & hämta, något som blivit ett populärt alternativ hos många aktörer under pandemin.

Våra tjänster ”Samma dag leverans till Stockholm/Mälardalen” och ”Nästa dag leverans till övriga Sverige” har ingått i vårt leveranserbjudande sedan flera år tillbaka och varit mycket uppskattade av kunderna i de fall där extra snabbhet har varit viktigt. Den för kunderna så uppskattade tjänsten ”Hämta i varuhus” vässas även ytterligare med 1-3 dagars leverans i Stockholmsområdet och försök görs just nu med att använda butikerna som leveranshubbar, för att kunna erbjuda hemleverans inom ett par timmar till kund, säger Svante Lindgren.

Annons