Åhléns plockar in ny VD – hon tar över

"En oemotståndlig utmaning".

Åhléns skiftar vd. Gustaf Öhrn kliver av och in kommer Annica Hagen, som närmast kommer från rollen som Sverigechef hos kökskoncernen Nobia. Hon tillträder den 1 september i år.

Att leda utvecklingen av ett av Sveriges mest välkända och uppskattade varumärken, på en marknad med snabb strukturell förändring och stenhård konkurrens, är en oemotståndlig utmaning. Utifrån min bakgrund med fokus på att utveckla konsumenterbjudanden i olika branscher ser jag fram emot att tillsammans med mina blivande kollegor på Åhléns fortsätta att driva på Åhléns omställning, säger Annica Hagen i ett pressmeddelande.

Annons

Mia Brunell Livfors, vd på ägarbolaget Axel Johnson och styrelseordförande hos Åhléns är mycket nöjd med rekryteringen.

I ett läge där Åhléns ytterligare ska accelerera sin omställning från varuhuskedja till ett bredare erbjudande med fokus på ökad e-handel, för att under de närmaste åren förbättra lönsamheten, är jag övertygad om att Annica Hagen är rätt person för vd-jobbet. Annica har en kombination av ett kraftfullt och inkluderande ledarskap och en expertis inom innovation och utveckling av kunderbjudanden, som kommer att vara mycket värdefull för Åhléns.

Blir kvar i bolaget

Gustaf Öhrn kommer dock inte att försvinna helt när han kliver av i slutet på sommaren.

Under Gustaf Öhrns ledning har flera viktiga steg tagits, med start av e-handel, transformation till marknadsplats och lansering av helt nya erbjudanden, och jag är glad över att Gustaf även framöver kommer att vara knuten till Axel Johnson så att vi även fortsatt kommer att kunna dra nytta av hans djupa branschkunnande, säger Mia Brunell Livfors.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!