AI förkortar leveranstid hos PostNord TPL -unikt testprojekt

AI bestämmer var artiklarna ska placeras i det 90 000 kvm stora lagret.

Det nya centrallagret där PostNord TPL, tillsammans med Binary Brains, driver det unika testprojektet för optimerad lagerhållning ligger på Malmölandet i Norrköping.

PostNord TPL driver lagret för Bauhaus varuhusförsörjning. På lagret hanteras närmare 15 000 produkter med en tillväxt på cirka 20 procent nya produkter per år.

Annons

AI-tekniken kommer att hjälpa till att avgöra var  artiklarna ska placeras i det 90 000 kvm stora lagret. Tekniken fungerar så att AI-prognoser som integrerats i PostNord TPL:s lagerhanteringssystem, NYCE.LOGIC, ser till att artiklar placeras automatiskt på mer tillgängliga platser, vilket genererar en effektivare plockprocess.

Bättre leveranskvalitet

Detta är ett viktigt samarbete för oss då vi tillsammans med Binary Brains och NYCE.LOGIC bygger mot en större vision som vi på PostNord TPL har för våra samlade kunder. Startprojektet med Bauhaus kommer att lyfta vårt erbjudande till en nivå där vi tillsammans kan erbjuda våra kunder mer kontroll över sitt leveransflöde med snabbare leveranstider. Samarbetet innebär även att vi kan optimera hela processen och leverera en bättre kvalitet på konsekvent basis, oavsett säsong eller andra yttre samt interna omständigheter, säger Patrik Jansson, logistikenhetschef PostNord TPL.

I testprojektet gjorde man en närtidsprognos för en till fyra veckor fram för antalet orderrader per artikel och vecka. Samt rangordnade artiklar efter antalet predikterade orderrader för att effektivisera logistikflödet. Förutsägbarheten av beställningsfrekvensen testades per produkt med goda resultat. Det skriver Binary Brains i ett pressmeddelande.

Vårt samarbete med Binary Brains är både intressant och givande, och möjliggör stora fördelar för våra kunder. Den AI-teknologi och avancerad prognostisering som adderas till NYCE.LOGIC WMS bidrar till ytterligare optimering av processer, samt en ännu mer intelligent lagerstyrning. Detta ökar våra kunders effektivitet, lönsamhet och adderar värde i hela försörjningskedjan, säger Filip Lindblad, Product Manager, NYCE.LOGIC.

AI tekniken möjliggör att PostNord TPL kan optimera sin lagerverksamhet på ett helt nytt sätt.

Det är med stolthet och glädje Binary Brains är Legobiten som möjliggör för PostNord TPL att ta nästa steg i att optimera sin lagerverksamhet. Har man besökt detta lager och sett dess storlek förstår man hur viktig optimeringen är. Vi går ifrån en manuell, tidskrävande och mer reaktiv process, till att ta tillvara på all tillgänglig data och göra lagrets logik automatiserad och proaktiv. PostNord TPL är inspirerande att arbeta med, och det märks att de är på tå och innovationsframåtlutade. Vi ser fram emot vårt fortsatta samarbete tillsammans, säger Jacob Kihlbaum, grundare och vd, Binary Brains.

 

 

Annons

Annons