Aim’ns lager är ”sprängfyllda” – nu storsatsar e-handlaren på robotar

"Hört väldigt gott om deras produkt".

Det snabbväxande e-handelsföretaget Aim´n meddelar att det just nu är fullt på lagret. Man håller dock på att bygga ett nytt lager på 6 000 kvadratmeter och nu meddelar företaget att det kommer att innehålla minst 22 robotar.

Automationssystemet AutoStore är nämligen i farten igen och har lockat till sig träningsmärket.

Annons

Jag fick en bra upplevelse av Element Logic och hade hört väldigt gott om deras implementering och produkt, vilket gav en stor trygghet. Satsningen på AutoStore gör att vår möjliga tillväxt i de nya lokalerna ökar rejält och behovet av en ny lokal förskjuts i många år framåt. Nu kan vi även bredda sortimentet rejält och ge våra medarbetare en bättre arbetsmiljö, säger Robin Mostacero, vd på Aim’n, i ett pressutskick.

"En väldigt kraftig tillväxt"

Det nya lagret blir fem gånger så stort som det gamla och AutoStore-lösningen kommer att bestå av 23 000 backar, 22 robotar och 6 karusellportar.

Vi har haft en väldigt kraftig tillväxt senaste åren och våra befintliga lager i Sverige är sprängfyllda. När vi nu vill fortsätta med inhouselogistik, vilket ger oss kontroll och insights, så letade vi mark och var galna nog att bygga ett eget lager. Samtidigt tittade vi på AutoStore för att höja kapaciteten per kvadratmeter.

Den kommande robotsatsningen är Aim'ns första lagerautomatisering.

Annons