Alibaba förbereder för börsnotering i USA

Kinesiska Alibaba förbereder för en börsintroduktion i USA. Detta efter att planerna om en notering på Hong Kong-börsen gått i stöpet. Vid en notering värderas Alibaba till 70 miljarder dollar eller mer, enligt analytikers uppskattningar.

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba har långt gångna planer på en börsnotering. Nu verkar man dock ha gett upp planerna om en notering på Hong Kong-börsen. Enligt flera medier ska förhandlingarna mellan de båda parterna brutit samman.

Enligt personer med insyn i ärendet har Alibaba försökt få Hongkongs tillsynsmyndigheter att tänja något på reglerna. Det så att de ska kunna strukturera bolaget och låta ledande befattningshavare, som äger 10 procent av bolaget, behålla kontrollen över styrelsen.

Annons

Har anlitat advokatbyrå

Något Alibaba misslyckats med och nu tar man istället sikte på en börsintroduktion i USA. Vid en notering värderas Alibaba till 70 miljarder dollar eller mer, enligt analytikers uppskattningar.

Alibaba som dominerar e-handeln i Kina har ännu inte lämnat in ansökningshandlingar för en notering till amerikanska myndigheter. Däremot har bolaget anlitat en advokatbyrå i USA för en notering i New York.

– Vi har kommit till slutet av en dialog med Hong Kong och vi har nu istället vänt oss mot USA för att starta noteringsprocessen, säger en källa med insyn i processen.

 

Källor: IBT, DI

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!