Alibaba-grundaren Jack Ma tillbaka i Kina – så har han levt

Besökte skola som han grundat i sin hemstad.

Jack Ma, medgrundare av e-handelsjätten Alibaba Group, har återvänt till Kina efter mer än ett år utomlands, rapporterar South China Morning Post. Den kinesiska entreprenören och miljardären ska enligt uppgift bland annat ha besökt en skola som han grundat i sin hemstad Hangzhou.

Jack Ma har omgärdats av rykten de senaste åren efter att han i ett kontroversiellt tal hösten 2020, kritiserat det styrande kinesiska kommunistpartiet. Efter talet, där han riktade kritik mot statens inskränkningar på de kinesiska techbolagen, försvann Jack Ma helt från offentligheten, och rykten om att han hade förts bort började florera.

Annons

Jack Ma-lyft på börsen

Jack Ma dök dock upp efter tre månader och i ett videotal berättade han om sin planer att spendera mer tid på filantropi. Efter det har Ma försvunnit från offentligheten, och dykt upp igen, på olika platser runt om i världen.

Själv säger han att han har ägnat de senaste åren åt satsningar på forskning inom jordbruksteknik. Att grundaren nu återvänt till Kina har lett till att Alibabas aktie har stigit på en i övrigt fallande Hongkongbörs.

Annons