Alla kunder meddelade: Nu stänger matjätten sin e-handel i Skåne

"Skåne är lite speciellt".

Nu på måndag, det vill säga den 2 mars, är sista dagen som Mat.se håller öppet för beställningar i Skåne. Varorna levereras då på tisdag och sen är tjänsten nerlagd. Företaget stänger nämligen sitt lager i Arlöv, varifrån leveranserna ut till skåningarna har skett. Beslutet blev känt i början av februari i samband med Axfoods bokslut för 2019, och nu har även ett informationsmejl gått ut till bolagets kunder.

När vi köpte mat.se så ingick tre darkstores och vi lägger ner i Malmö för att det har visat sig att underlaget inte är tillräckligt stort för att satsningen ska gå med lönsamhet. Istället hänvisar vi till Willys och Hemköp för de kunder i Skåne som vill fortsätta att handla mat på nätet, säger Claes Salomonsson, presschef på Axfood, till Ehandel.

Annons

I mejlet som gått ut till kunderna heter det att det är "Malmöregionen" som påverkas, men enligt Claes Salomonsson är det snarare hela Skåne som åsyftas. Framöver kommer Mat.se istället att fokusera på sina darkstores i Stockholm och Göteborg.

Mat på nätet är ju fortfarande relativt nytt - var det inte lite tidigt att ge upp?

Ja, e-handeln med mat på nätet stiger ju hela tiden även om vi på senare tid har sett att ökningen minskar. Men Skåne är lite speciellt, jag vet inte riktigt varför.

Men Willys och Hemköp fungerar i Skåne?

Ja, det gör de. Men i fallet med Mat.se så var det lagret som inte var lönsamt.

Axfood meddelar att ett 20-tal medarbetare påverkas av nedläggningen.

LÄS ÄVEN: Mat.se har öppnat upp för leveranser i Skåne

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!