Amazon-anställda ut i strejk – anklagar jätten för övervakning

"Om du slutar jobba så vill de veta varför".

Amazon är i blåsväder i Storbritannien. Under förra veckan kom beskedet att 300 anställda från Amazons lager i Coventry går ut i strejk. Anledningen är, enligt fackförbundet GMB Union, en alltför beskedlig löneökning på 5 procent till drygt 133 kronor i timmen.

Enligt BBC ska anställda ha vittnat om svåra förhållanden med ständig övervakning och tidtagning vid toalettbesök.

Annons

Om du slutar jobba så vill de veta varför. Om du tar mer än ett par minuters paus kan de se det i sitt system, säger Garfield Hilton, en av arbetarna och GMB-medlem, till nyhetskanalen.

Amazon säger i sin tur att så inte är fallet. De menar att de har ett system som "känner igen bra prestationer", enligt en talesperson.

Vi uppmuntrar också coachning för att hjälpa anställda att förbättra sina prestationer om de inte når sina prestationsmål, säger samma talesperson.

"Kan vara början"

Totalt 1500 personer är anställda vid Amazons Coventry-lager och enligt GMB kan det vara början på en större strejk landet över.

Coventry kan vara början, men det kommer inte att vara slutet. Vi känner till att det finns anställda vid andra lager som känner på exakt samma sätt, säger Amanda Gearing, samordnare på GMB.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!