Amazon ber om ursäkt – bekräftar att anställda kissar i flaskor

"Du tror väl inte på detta med att kissa i flaskor, eller?"

E-handelsjätten Amazon verkar vara på helspänn sedan en tid tillbaka. Det kan bero på den fackomröstning som avslutades i förra veckan och som kan innebära den första fackliga organiseringen i USA hos e-handlaren. Oavsett så har Amazon haft taggarna utåt den senaste tiden och bland annat satt hårt mot hårt i sociala medier.

Häromveckan så skrev den amerikanska kongressledamoten Mark Pocan ett inlägg på Twitter där han pekade på att Amazons anställda tvingas kissa i flaskor under arbetstid. Detta fick Amazon att ryta tillbaka med ett numera känt inlägg.

Annons

Du tror väl inte på detta med att kissa i flaskor, eller? Om det vore sant skulle ingen arbeta för oss. Sanningen är att vi har över en miljon fantastiska anställda runt om i världen som är stolta över vad de gör och har bra löner och hälsovård från första dagen, svarade Amazon på Twitter.

Amazon har nu bett om ursäkt till Mark Pocan. Det visar sig nämligen att Amazons anställda visst kissar i flaskor på arbetstid. E-handelsjätten försvarar sig bland annat med att de inte tänkte på sina chaufförer, utan endast på lagerarbetarna.

För det första var inlägget felaktigt. Det övervägde inte vår stora andel chaufförer och fokuserade istället felaktigt bara på våra distributionscentraler. Ett typiskt Amazon-lager har dussintals toaletter, och de anställda kan när som helst gå bort från sin arbetsstation. Om någon anställd i ett distributionscenter har en annan upplevelse uppmuntrar vi dem att prata med sin chef och vi kommer att arbeta för att åtgärda det, skriver Amazon.

E-handlaren fortsätter med att förklara hur Twitter-inlägget inte fått en korrekt granskning och att man är medveten om att förare kan ha svårt att hitta till toaletter, speciellt under corona-tider då många publika toaletter varit stängda.

Vi kommer att fortsätta att tala ut när vi framställs felaktigt, men vi kommer också att arbeta hårt för att alltid vara korrekta, avslutar Amazon och ber om ursäkt till Mark Pocan.

Annons