Amazon blir speditör – lanserar Prime-frakt för e-handlare

Ska ta upp kampen med jättarna.

Det har spekulerats länge i att Amazon vill bredda sin affär till att också bli speditör och ta upp kampen med logistikjättar som Fedex och UPS. Och bedömarna får nu vatten på sin kvarn, när e-handelsjätten rullar ut tjänsten "Buy With Prime".

Tanken är att externa handlare ska kunna köpa Amazons snabbaste frakt, så att paketen når kunderna på en till två dagar.

Annons

Den som är villig att betala kommer alltså få ta del av Amazons logistiknätverk, även om de inte är anslutna till plattformen. De kommer även att kunna sätta Prime-loggan på sina hemsidor.

I över 20 år har vi givit mindre och medelstora företag möjligheter att växa. Att låta handlare erbjuda all fördelar med Prime-shopping i deras egna onlinebutiker är ett spännande nytt steg mot att hjälpa handlare i alla storlekar att växa. Oavsett om det är på Amazon eller ej, säger Peter Larsen, vice president of Buy With Prime, i ett pressmeddelande.

Men riktigt där är man inte än. Inledningsvis kommer nämligen Buy With Prime att testas för de som redan är anslutna till Fulfillment by Amazon.

Buy With Prime kommer inte med någon månatlig prenumerationskostnad, eller långa kontrakt. Istället kommer handlarna att betala utifrån vilken del av tjänsten som används vid varje tillfälle och kostnaderna baseras på vad och hur mycket som hanteras av Amazon.

Annons