Amazon-bossen talar ut om Prime Day i Sverige: ”Riktigt spännande”

"En enorm inverkan på tredjepartssäljare".

Amazon Prime Day har kommit till Sverige. Vid midnatt drog den stora shoppingfesten igång. Även om Prime Day förmodligen tappat lite av sitt momentum i etablerade länder så kan vi nog vara säkra att det blir någon form av rekord i Sverige.

LÄS ÄVEN: Har Amazon Prime Day och de övriga shoppinghögtiderna passerat sina bäst före-datum?

Annons

I mitten av juni avslöjades datumet för årets Prime Day, samt att det skulle ta plats i Sverige. Och nu är vi alltså här. Även om dagen heter Prime Day så sträcker den sig över den 12 och 13 juli.

Vi frågade Gulfem Toygar, landschef för Amazon.se, hur det känns att vara igång.

Lanseringen av Prime Day är en milstolpe för oss i Sverige, och vi är så glada över att för första gången öppna shoppingeventet för våra svenska kunder! Det är två dagar av exceptionellt värde och bra erbjudanden, något vi vet att många kunder välkomnar just nu, säger Gulfem Toygar till Ehandel.

Kan ni säga något om hur shoppingfesten har inletts?

Det har varit en riktigt spännande morgon med många positiva reaktioner från våra svenska shoppare! Vi gör det enkelt att ändra leveransadress för att passa semesterplanerna och många uppskattar besparingarna lagom till sommarlovet.

Vid tidigare analyser av Amazons prissättning i Sverige så har det visat sig att de inte alltid varit speciellt konkurrenskraftiga.

LÄS ÄVEN: Så mycket dyrare är varorna på Amazon.se

Vi bad Amazon om några exempel på Prime-erbjudanden och de lyfter då fram en Macbook Pro, Nintendo Switch, Bose-hörlurar och en Philips Airfryer. Produkter som också visar sig vara billigast vid en snabb koll på prisjämförelsesajterna. Det verkar alltså som att e-handlaren har koll på omvärlden i detta fall.

Annons

Enligt Gulfem Toygar handlar det om "episka erbjudanden" med upp till 50 procent rabatt.

Hur skiljer sig Prime Day i Sverige från andra marknader?

Mer än hälften av produkterna som säljs på Amazon kommer från små och medelstora företag, och vi vet att Prime Day kan ha en enorm inverkan på dessa tredjepartssäljare. I Sverige är vi stolta och glada över att varumärken som Mr Bear Family, Linum, Miss Mary of Sweden, NICK'S och Aarke deltar i år.

Annons