Amazon för hård kamp mot corona-bluff

Varnar säljare.

Flera produkter som påstås döda coronaviruset har dykt upp till försäljning på Amazon. Men nu plockas de ned av e-handelsjätten, som dessutom varnar tredjepartssäljare som försöker profitera på viruspaniken med felaktigt annonserade produkter. Det rapporterar CNBC.

Hej från Amazon. Vi skriver till dig för att informera er om att följande kategorier har plockats bort från vår katalog. Det gäller produkter som munskydd och andra varor med otillåtna medicinska påståenden i marknadsföringen gällande coronavirus och influensa, står det att läsa i ett mail från Amazon, som CNBC tagit del av.

Annons

Men Amazon har trots vidtagna åtgärder haft svårt att hänga med i utveckligen. Bland annat har det dykt upp produkter som exempelvis sprayer som sägs kunna döda coronavirus. Och alla har inte tagits ned, enligt den amerikanska finanssajten.

En av säljarna har till och med gått så långt att de i sin marknadsföring påstår att deras produkt är godkänd av CDC (Center for Disease Control and Prevention). Men det stämmer alltså inte.

Amazon satt under förra veckan ned med världshälsoorganisationen, WHO och andra stora techbolag och diskuterade hur man ska motverka desinformation gällande coronaviruset.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!