Amazon förstörde 2 miljoner produkter: “Så de inte kan säljas”

Nära 6 miljarder på att stoppa missbruket.

E-handlaren Amazon meddelar stolt att man beslagtagit och förstört över 2 miljoner produkter som skickats till deras distributionscentraler. Det handlar dock förstås om Amazons ärkefiende förfalskade produkter, det vill säga piratkopior.

Nyheten delges i företagets första “Brand Protection Report”.

Annons

Amazon beslagtog mer än 2 miljoner förfalskade produkter innan de skickades till en kund och förstörde dem så att de inte såldes vidare någon annanstans i detaljhandelskedjan, meddelar e-handlaren i samband med rapporten.

Utöver de miljontals kasserade produkterna så har e-handlaren stoppat ännu fler från att ens dyka upp på marknadsplatsen till att börja med.

Vårt team har genom ständigt innovativa lösningar hjälpt oss att stoppa 6 miljoner försök att skapa ett försäljningskonto och mer än 10 miljarder misstänkta produktlistningar, i vårt arbete med att minska förfalskningarna till noll.

Under förra året ska Amazon ha investerat 700 miljoner dollar, 5,8 miljarder kronor, i att minska piratkopiorna och man har anställt 10 000 som ska jobba med att skydda marknadsplatsen mot bedrägeri och missbruk.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!