Amazon har täckt hela världen – lägger till nästan 100 nya länder

Knappt några länder kvar.

Den globala e-handelsjätten Amazon flyttar nu fram pjäserna med stora drag. E-handlaren har numera lokala marknadsplatser på många platser i världen, däribland Sverige med Amazon.se. Men även på de marknader där man inte har en lokal marknadsplats så är det i många fall öppet att sälja och för den delen köpa från Amazons andra marknadsplatser. Precis som svenska e-handlare innan kunde sälja på exempelvis Amazon.de och svenska konsumenter likaså kunde köpa därifrån.

Det är dock inte i alla länder som handlare kan registrera sig som Amazon-säljare, på grund av olika anledningar som lokala regler eller politik. I många fall får lokala e-handlare då gå via en förmedlare i ett godkänt land för att kunna sälja sina produkter på Amazons marknadsplatser.

Annons

Nyligen så tog Amazon dock ett stort steg för att välkomna fler av världens e-handlare in i sitt ekosystem. Under den senaste månaden har man nämligen öppnat upp för 85 nya länder och totalt är det nu 188 av världens länder där Amazon välkomnar e-handlare att registrera sig som tredjepartssäljare.

Amazon lade till 85 nya länder, främst i Centralasien, Mellanöstern, Sydamerika och Afrika. Länder som Pakistan, Kazakstan, Uruguay, Venezuela, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och så vidare har nyligen lagts till, skriver Amazonsellertalk.

Nu kan alltså tredjepartssäljare i dessa länder själva hantera sin Amazon-försäljning och slippa gå igenom en mellanhand.

Det ska nu främst vara hårt sanktionerade länder som exempelvis Kuba, Iran och Nordkorea som fortfarande är utestängda från Amazons lista över godkända länder.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!