Amazon i hemligt test med Postnord – ökar leveranstempot i Sverige

"Det är en bra tjänst".

Amazon tar nästa steg i att vässa sina leveranser på den svenska marknaden med hjälp av logistikpartnern Postnord. Den senare har sedan ett par månader tillbaka inlett ett test för att på sikt skruva upp snabbheten på sina leveranser för e-handlarna.

Vi vill hela tiden utveckla oss, finnas till för och utveckla tjänster för e-handlare. I just det här fallet är det ett test med väldigt sena upphämtningar, som sedan levereras redan dagen efter i Stockholm, säger Peter Hesslin, e-handelschef på Postnord, till Ehandel.

Annons

Testet är alltså begränsat till huvudstaden i dagsläget och varorna skickas från e-handelslagret i Eskilstuna. Postnord är dock noga med att påpeka att detta inte är en tjänst som begränsas till just Amazon, utan är något som kommer att komma alla e-handlare till del längre fram.

Vi testar hur det fungerar systemmässigt nu. Sedan råkar det vara så att vi testar just med Amazon. Vi har tidigare sagt att vi inte särbehandlar någon kund och det gäller förstås fortfarande. Det vi gör här är att vi testar med en eller två kunder för att se till att det fungerar, så att vi kan säkerställa kvaliteten i erbjudandet och sedan ta det vidare till marknaden.

Vid en snabbtitt på Amazon.se upptäcker man också att på allt fler varor erbjuds möjligheten att beställa senast 23.00 samma dag, för att sedan få varan redan dagen efter om man väljer prioriterad leverans.

Postnord hoppas nu att testerna ska utmynna i en slutprodukt som innebär att fler e-handlare ska kunna korta sina leveranstider landet över.

Det är en bra tjänst för e-handeln i alla led, avslutar Peter Hesslin.

Annons