Amazon lägger ned 23-årig nätbutik: “Har tagit beslutet”

“Affärsplanering”.

Vi är i nedläggningstider när det kommer till nätjättarnas olika projekt. Nu meddelar The Verge att Amazon stänger en stor nätbutik som man lade vantarna på 2008.

Fabric.com, som butiken heter, startades 1999 av Stephen Friedman och har sedan dess erbjudit marknaden ett brett utbud av tyger och sytillbehör. Nu är dock resan över.

Annons

Som en del av vår regelbundna affärsplanering utvärderar vi kontinuerligt framstegen och potentialen för våra erbjudanden och har tagit beslutet att stänga Fabric.com, säger en talesperson från Amazon till The Verge.

Företaget säger samtidigt att de är fokuserade på att stödja sina anställda genom denna omställning.

Fabric.com stängdes ner igår, den 20 oktober, och hänvisar nu till “The Amazon Fabric shop”, som helt enkelt är en avdelning på Amazon med liknande produkter.

Tack så mycket för att du stöttat vår verksamhet genom åren. Vi uppskattar den roll vi spelade för att ge dina skapelser liv, och önskar dig lycka till när du fortsätter att göra denna värld till en vackrare plats med dina handgjorda mönster, skriver Fabric.com i sitt avskedsmeddelande.

Enligt uppgifter från tygrossister, till The Verge, så ska Fabric.com ha missköts under senare år och drivits av personer som inte verkade förstå sig på tygbranschen. Hur mycket tyghandlaren eventuellt tappat i omsättning är som vanligt höljt i dunkel, då Amazon inte avslöjar sådana siffror.

Annons