Amazon om Sverige-planerna: ”Har många kunder i Sverige”

E-handelsjätten närmar sig vårt avlånga land.

Vi har de senaste dagarna sett hur Amazon utannonserat jobb på framskjutna positioner i den svenska filialen av e-handelsgrenen Amazon EU Sarl. En av de viktigaste egenskaperna man söker är "erfarenhet av nordisk e-handel". Då man tidigare även sökt svenskar som kan översätta från tyska är det ganska enkelt att förstå att man förbereder sig för en riktig lansering av Amazon.se.

Vi har även kunnat berätta att nordiska e-handlare blivit kontaktade av expansionsteamet i EU för att diskutera ett "nytt projekt". Nu kommenterar Amazon för första gången den senaste tidens förberedelser.

Annons

Vi har kunder i mer än 185 länder runtom i världen, varav många i Sverige. Vi anställer regelbundet nytt folk till våra team för att underlätta för dessa kunder, säger Nick Caplin, Senior Manager Consumer PR på Amazon EU, till Ehandel.

Värt att notera är även att Amazon i flera andra länder, där man har stark närvaro, går via just den tyska sajten som då är översatt till det befintliga landets språk. Allt tyder på att exakt samma lösning är att vänta även i Sverige.

Men när en lansering är att vänta, exakt hur den kommer att ske eller om Sverige kommer att fungera som ett nav för övriga Norden vill man inte berätta.

Vi kommenterar inte rykten och spekulationer, svarar Nick Caplin.

LÄS ÄVEN: Amazon rustar för Sverige-satsning – rekryterar chefer och e-handlare

LÄS ÄVEN: Nya jobbannonserna avslöjar Amazons Sverige-planer

Annons