Amazon öppnar i nytt land: ”En bättre shoppingupplevelse”

"Från och med idag".

Det skulle ske i september, enligt rykten, men verkar ha blivit något försenat. Amazon har nu lanserat i Belgien. Detta var något som e-handelsjätten meddelade var på gång tidigare i år då man började rekrytera belgiska säljare till marknadsplatsen.

Belgarna behöver nu inte längre vända sig till Amazon i Frankrike eller Tyskland för att shoppa loss på den globala marknadsplatsen. Den belgiska sidan går att nå på Amazon.com.be och sidan finns översatt till nederländska, franska och engelska.

Annons

I slutet av september så meddelades det även att Amazon öppnat sin första distributionscentral i Belgien, inför den stora online-öppningen senare i höst. Och nu har man alltså slagit upp portarna.

Vi ser fram emot vår "Dag 1" för Amazon i Belgien, och genom att leverera en lokal butik kommer vi att ge stort värde för belgiska kunder, sade landschefen Eva Faict tidigare i år.

Öppningen verkar inte riktigt komma med samma pompa och ståt som när Amazon öppnade i Sverige. Vilket kan bero på att belgarna länge handlat från närliggande marknadsplatser som just Amazon.fr och Amazon.de. Leveranstiden var även då bara en dag, vad vi förstår, men nu kommer belgarna bland annat kunna ta del av ett lägre pris för Prime.

Från och med idag kommer våra kunder i Belgien att kunna dra nytta av en bättre shoppingupplevelse, lokal och tillgänglig på flera språk, säger Eva Faict.

Annons