Amazon på väg att öppna fysisk butik?

Vi har i några dagar hört rykten, via olika bloggar, att Amazon skall vara på väg att öppna en fysisk butik i sin hemstad Seattle. Detta för att testa konceptet och för att se om de ska gå vidare med fler butiker.

Market rapporterar idag att en tysk designfirma har fått i uppdrag att göra butikslayouten och hur analytiker räknar med att detta är ett första steg mot en hel butikskedja. Bloggen Good E Reader, som är en av huvudkällorna för ryktet, skriver följande:

Annons

"En källa har berättat för oss att de inte planerar för tusentals kvadratmeter. I stället är det en mer exklusiv butik för produkter med högre marginaler och i premiumklassen."

De berättar även att Amazon främst skall försöka sälja sina Kindle-produkter (läsplattor) och att det ska finnas massor av tillbehör till dessa i butiken. Butiken sägs vara planerad för lansering innan årets slut för att kapitalisera på julhandeln 2012. Good E Reader gissar att de kommer att lansera butiken efter att deras nästa surf-/mediaplatta lanserats, Kindle Fire 2.

En minst sagt intressant utveckling om det stämmer. Hela Internet verkar i alla fall diskutera Amazons kommande butik just nu:

Annons