Amazon på väg mot nedskärningar: ”Ser över möjligheterna”

E-handlandet minskar och kostnaderna ökar.

De stora techjättarna har en efter en lanserat stora sparpaket, men det har än så länge varit tyst från Amazon. E-handelsjätten har förvisso pausat ett antal större projekt, men nu verkar mer långtgående åtgärder vara på gång. Detta då e-handlandet mattats av, samtidigt som kostnaderna skjutit i höjden.

Enligt uppgifter till The Wall Street Journal har bolaget uppmanat anställda i olönsamma områden att söka anställning på andra avdelningar. Detta då deras avdelningar riskerar att pausas eller läggas ned.

Annons

Bland annat Alexa-divisionen med över 10 000 anställda riskerar, enligt uppgifter, att drabbas. Amazons egna produkter har förlorat mer än 50 miljarder på årsbasis, skriver tidningen.

Ledningen ser regelbundet över våra investeringsplaner och ekonomiska utsikter. Som en del av årets översyn tar vi förstås det makroekonomiska klimatet i beaktande, samt ser över möjligheterna att optimera våra kostnader, säger en talesperson för Amazon.

Huruvida Alexa-avdelningen kommer dras med i nedskärningarna vill man dock inte uttala sig om.

Vi är fortfarande lika optimistiska över Alexas framtid och det fortsätter att vara en viktig affärsgren för Amazon, säger talespersonen.

Amazons aktie har fallit med 45 procent sedan årsskiftet, men efter WSJ:s uppgifter steg den omedelbart med 4 procent.

Annons