Amazon rullar ut nya stämningar – rättsliga åtgärder i flera EU-länder

Ökar trycket på fuskarna.

Amazon hatar verkligen falska recensioner. Kampen mot aktörer som säljer recensioner ämnade för Amazons marknadsplatser fortsätter nu.

E-handlaren meddelar idag att man tar sina rättsliga åtgärder globalt, med ett brottsmål i Italien och en stämning i Spanien. Samt ytterligare tio stämningar i USA mot aktörer som säljer falska recensioner. Aktörerna i den senaste raden stämningar ska driva över 11 000 webbsidor och sociala grupper som förmedlar falska recensioner.

Annons

Det finns ingen plats för falska recensioner på Amazon eller någon annanstans i branschen, säger Dharmesh Mehta, VP för Selling Partner Services hos Amazon.

Att hålla dessa aktörer ansvariga genom rättsliga åtgärder är ett av flera sätt vi kan skydda konsumenterna så att de kan handla tryggt.

Amazons första brottsanmälan i Europa riktar sig mot en högprofilerad mäklare i Italien som säljer falska recensioner.

Svaranden påstår sig ha byggt upp ett nätverk av individer som är villiga att köpa produkter på Amazon och publicera 5-stjärniga recensioner i utbyte mot full återbetalning. Amazons beslut att väcka straffrättsliga förfaranden i detta fall signalerar företagets beslutsamhet att stoppa dåliga aktörer som tjänar på att vilseleda kunder och säljande partners. Individer som döms för denna typ av brott i Italien kan bli föremål för fängelse och böter, skriver Amazon.

E-handlaren har även skickat varningsbrev till fem webbplatser i Tyskland som hänvisat till dessa typer av aktörer som säljer falska recensioner, med positivt resultat.

Annons