Amazon sänker avgifterna – går i Googles och Apples fotspår

Nu blir det billigare för mindre näringsidkare.

De stora drakarna har hamnat under lupp för avgifterna de tar från tredjepartsutvecklares appar, som släpps på deras plattformar. Även om de själva hävdat att allt är precis som det ska, så har både Google och Apple båda kapat sin andel till 15 procent av intäkterna för tredjepartshandlare som säljer för mindre än 1 miljon dollar årligen i appbutikerna.

Nu hakar Amazon på tåget, rapporterar Ars Technica. De sänker avgiften till 20 procent för motsvarande målgrupp. Men för att inte tappa i konkurrenskraft erbjuder man även 10 procent av utvecklarnas vinst som kredit i AWS. Det innebär att de utvecklare som använder sig av Amazon Web Services i förlängningen bara blir av med 10 procent av intäkterna. Ett listigt knep för att också få fler att använda AWS.

Annons

Amazons appbutik används i dag främst för Amazons's Android-baserade mjukvara, Fire OS som används på surfplattor. Men de har också en alternativ "App Store" för de som använder sig av andra operativsystem baserade på Android.

Huruvida detta kommer att blidka några tillsynsmyndigheter, som blivit allt mer intresserade av den här typen av digitala affärer, återstår att se.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!